top of page

Alles over de KMO portefeuille

VOLG DEZE 6 STAPPEN VOOR EEN VLOTTE AFHANDELING:


Als ondernemer in hoofd- of bijberoep, kan je genieten van subsidies voor opleidingen of advies, door gebruik te maken van de KMO-portefeuille van de Vlaamse Overheid.  Via de KMO-portefeuille worden uw opleidingen of adviezen tot 30 % gesubsidieerd.

 1.  Je schrijft je in voor een opleiding, of je ondertekent een adviesovereenkomst

 2. Je doet de subsidieaanvraag via deze website:
  online en ten laatste 14 dagen na de aanvang van de opleiding of de adviesverlening

 3. Je stort je eigen bijdrage op de KMO-portefeuille rekening van hun financiële partner Pluxee

 4. Ten laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag moet het geld op de kmo-portefeuille rekening staan. Let er op dat je de stortingsgegevens (inclusief mededeling) exact overneemt. Hou er rekening mee dat je bank enkele dagen verwerkingstijd nodig heeft.

 5. Agentschap innoveren & Ondernemen stort eveneens de subsidie op deze rekening

 6. Wanneer je storting tijdig en correct op de rekening bij Pluxee staat, maakt de Vlaamse overheid de subsidie eveneens over naar deze rekening.

 7. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet, de totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan je dienstverlener

 8. Jij, de ondernemer of je medewerker volgt de opleiding of krijgt het advies

 9. Je ontvangt onze factuur en betaalt online via KMO-portefeuille

 10. Wanneer we jou een factuur sturen, kan je via de website opdracht geven om deze via je kmo-portefeuille rekening te laten betalen.

DUIDELIJKE AFSPRAKEN ROND KMO-PORTEFEUILLE

Als ondernemer in hoofd- of bijberoep, kan je genieten van subsidies voor opleidingen of advies, door gebruik te maken van de KMO-portefeuille van de Vlaamse Overheid.  Via de KMO-portefeuille worden uw opleidingen of adviezen tot 30 % gesubsidieerd.

Naast het feit dat opleidingskosten en adviezen fiscaal aftrekbaar zijn in je bedrijf, kan je dus gebruik maken van de tegemoetkoming van de Vlaamse Overheid door middel van de KMO-portefeuille.
Digital Printing Company bvba is geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid. De online subsidies voor de diverse opleidingen of adviezen kan je aanvragen in het kader van de KMO Portefeuille.
Alle info op 
www.kmo-portefeuille.be of via het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Overheid.
De aanvraag gebeurt volledig online.
Om de subsidie te kunnen aanvragen, moet u zich eerst registreren en vervolgens een bedrag storten in uw (elektronische) kmo-portefeuille.
De Vlaamse overheid vult dat bedrag verder aan met subsidies. Daarmee kunt u ons, als erkende dienstverlener betalen voor de geleverde diensten.

Ons registratiecertificaat heeft volgende gegevens:

 • Dienstverlener: Digital Printing Company bv

 • Registratienummer voor Opleiding: DV.O227814


Uiterste datum projectaanvraag:
Neem de startdatum van de opleiding + 14 kalenderdagen (dit wil zeggen zaterdagen en zondagen als kalenderdagen inbegrepen)
Bijvoorbeeld:

Startdatum opleiding: 1 januari
Inschrijving opleiding: vóór 1 januari is wettelijk in orde
Ná 15 januari inschrijven is niet mogelijk – het project wordt afgewezen!
Datum projectaanvraag: uiterlijk 15 januari.

bottom of page